Gitarhytten

Nærområdet

Nærområdet

Gitarhytten og området rundt passer perfekt for både sommer og vinter med naturen rett utenfor døren. Om sommeren kan nærområdet tilby fiske og bading i elven, fjellturer og jakt i storslått natur. Om vinteren kan du ta på deg skiene rett utenfor døren, hvor flere maskinpreparerte løyper venter på deg.

Noen kilometer østover ligger Sysendalen skisenter; hit kommer du ved gå på ski fra døren eller kjøre bil. Nasjonalparken Hardangervidda er nærmeste nabo, og byr på spektakulære naturopplevelser.  Det er gangavstand til nærbutikken Gaaren Kolonialbutikk, som er åpen i ferier og noen helger. Nærmeste sentrum er Eidfjord, som har flere butikker, deriblant coop, joker, mix, bensinstasjon, hoteller, restauranter med mer.  En times kjøring til sentrum av Geilo, om man ønsker en dag med shopping.

Vøringsfossen

En majestetisk foss med et totalt fall på 182 meter. Fossen kan beskues fra flere utsiktsposter, deriblant ved Liseth Hotell. Man kan også gå inn til fossen fra bunnen, en fantastisk fottur i storslagen natur på ca 1 time, 1,2 km. Det er skiltet med ”Vøringsfossen”, og du følger stien langs elven, over en hengebru og inn til fossen. Turen er merket krevende, da man går blant mye stein og på smale stier. Men allikevel er det en magisk tur for både store og små. Ta med drikke og nyt matpakken når du er fremme ved bunnen av Vøringsfossen.

syssendammen

Syssendammen er et mektig byggeverk. En av Norges største steinfyllingsdammer som er 1160 meter lang og 81 meter høy. Man kan gå langs hele demningen frem og tilbake, med utsikt over dalen. Demningen tok seks år å bygge, og består av 3,6 millioner m3 stein og morenmasse. 

Tinnhølen

Tinnhølen / Tinnhylen ligger ikke langt unna, der det er gode fiskemuligheter og turmuligheter videre innover i Naturen, til diverse fjellhytter.  

Hardangervidda nasjonalpark

Gitarhytta er nærmeste nabo med Hardangervidda, som byr på spektakulære naturopplevelser. Den største Nasjonalparken i fastlands-Norge på ca 8,6 mill dekar fordelt på fylkene Hordaland, Buskerud og Telemark. Et fantastisk turområde med mange valg; dagsturer, toppturer, korte turer, fjellturer og utsiktsturer. 

Odda, trolltunga

Det er ca. 1,5 times kjøretur til foten av Trolltunga fra Gitarhytta. Dette er en krevende tur på ca 8 timer, men med riktige klær, sko, godt med mat og vann så blir dette et minne for livet. Turen er merket som krevende, og passer best for voksne. 

Hardangerjøkulen

Hardangerjøkulen, den sjette største isbreen på Norges fastland, ligger en kort kjøretur unna. En brevandring som har alt for de natur- og friluftsglade. 

 

 

Slik kommer du deg hit

Fra Bergen via Voss: 2 t 25 min.
Fra Oslo via Sandvika: 3 t 56 min. 
Fra Oslo via Kongsberg: 3 t 24 min.
Fra Geilo: 1 time.

Bomvei inn til hyttefeltet, nøkkel til bommen følger med, så du kan kjøre helt til døren. Det måkes snø hele vinteren, men man må kanskje skuffe seg ned til inngangsdøren.